Permohonan Atas Talian Kekosongan Jawatan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA8i) bagi Lepasan SPM, STPM dan STAM

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA8i) memaparkan pelbagai kekosongan jawatan dalam Sektor Perkhidmatan Awam kepada calon-calon yang berminat dan layak. Calon lepasan SPM, STPM, dan STAM digalakkan untuk membuat pendaftaran akaun pemohon dan membuat permohonan kekosongan jawatan. Pendaftaran akaun pemohon adalah wajib untuk tujuan akses Borang Pendaftaran SPA8i.

Permohonan Jawatan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam SPA8i Secara Atas Talian
Permohonan boleh dibuat secara atas talian dengan melayari salah satu pautan berikut:

Server 1: Permohonan jawatan atas talian  SPA8i server 1

server 2: Permohonan jawatan atas talian SPA8I server 2

Pemohon digalakkan untuk memahami langkah dan cara pendaftaran sebelum mendaftar dan mengisi boring permohonan. Sekiranya pemohon ingin pemahaman yang lebih lanjut dan terperinci, sila baca halaman Pertanyaan Lazim beserta Jawapan di pautan berikut:

FAQ: Persoalan dan Pertanyaan mengenai SPA8i

Kelayakan Permohonan SPA8i

Sila klik pautan untuk mendapatkan maklumat terperinci:

Sebarang maklumat yang disampaikan adalah tertakluk kepada kemaskini dan pindaan daripada pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam dari semasa ke semasa. Oleh itu, untuk mendapatkan maklumat yang lebih lanjut sila layari portal Rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam di pautan berikut:

Portal Rasmi SPA8i:  Laman web SPA8i

Semoga setiap maklumat yang disampaikan di halaman ini berkenaan dengan Permohonan Kekosongan Jawatan di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam SPA8i memberi sedikit sebanyak maklumat dan panduan kepada calon yang ingin memohon pekerjaan melalui saluran ini.